Voor meer informatie 0547-260319
  • Posted: 6th jun 2019
  • Tags: Blog
  • Comments: 0

Boerderijles

Boerderij Educatie voor groep 5 van de Meester G. Propschool uit Lochem.

Straks beschuit met muisjes, roze, er is vannacht een kalfje geboren!! De kinderen van groep 5 van de Propschool uit Lochem willen haar graag zien. Maar eerst kennismaken met de boerin. Daarna een rondleiding over het boerenbedrijf. Één van de kinderen heeft kunnen regelen dat er een vrachtwagen van Campina bij de boerderij staat omdat zijn vader chauffeur is, hoe leuk is dat!! Een extraatje!!
Dan de melkput in. Kinderen zeggen dat het stinkt maar al snel zijn ze het vergeten als de boerin enthousiast over het bedrijf verteld. En met geluiden als ‘aaahhhh, cute, wat lief’ lopen we naar de koe die vannacht een kalfje heeft gekregen. Kinderen mochten allemaal een briefje met een naam voor het kalfje inleveren. Nadat meester Martin een lootje heeft getrokken mochten ze het kalfje de naam Kiki gegeven. Opdrachten worden gedaan en testjes uitgevoerd. Ook wordt er goed geholpen met werkzaamheden die er zoal op de boerderij zijn. Kalfjes voeren, vegen, kuilvoer verdelen. Een geslaagde ochtend met als afsluiter een Boerderijbewijs
Hier een reactie van 1 van de kinderen:
“Ik vond het heel leuk en vooral kalfjes voeren en op de trekker. Het was ook leuk om opdrachten te maken, vooral de doe opdrachten. Ik vond het op de boerderij van de Twentse Boerin echt leuk!!!”