Voor meer informatie 0547-260319

routes

wandelen in twente bij de Twentse BoerinZuivelboerderij Effink (Twentse Boerin)  leent zich uitstekend als uitvalsbasis voor mooie wandel en fietstochten en een autotocht door het verrassende Twentse coulisselandschap. Ontdek de schoonheid van de Hof van Twente en geniet van het steeds wisselende uitzicht over landgoederen, bossen en weilanden. Kom helemaal bij in de rust van de omgeving en zuig uw longen vol zuurstof terwijl u uw kuiten traint tijdens het wandelen en fietsen.

De Twentse Boerin, die zelf ook dol is op wandelen en fietsen, heeft voor u verschillende wandel- en fietsroutes gemaakt, die inmiddels door vele sportievelingen zijn uitgeprobeerd en hoog gewaardeerd worden. Niet alleen is door De Telegraaf wandelroute De Borkeld omgedoopt in de naam ‘Koeien kijken’, een journalist van het dagblad Trouw liep de wandelroute ‘Twente, Kastelenroute Diepenheim’, die u over het platteland van Stokkum en Diepenheim voert.

Het startpunt is Zuivelboerderij Effink en de routes variëren in lengte van 8 tot 20 kilometer. De wandelroutes liggen in Effink’s Koffiehuuske voor u klaar. Voor € 1,00 per route kunt u deze kopen. Maar ze zijn ook gratis via onderstaande links te downloaden. De trouwe viervoeter, de hond, mits aangelijnd, is van harte welkom.

 

Rustmoment  Twentse Boerin ligt ook aan wandelroutes als Twentse Kappeltjespad langs kapellen, kruisen en ander religieus erfgoed, is bijna 700 km lang geworden, verdeeld over 47 etappes.

Maar het is ook mogelijk om in Effink’s Koffiehuuske (gevestigd in voormalige boerderijwinkel)  uw zelf meegebrachte lunchpakket op te eten.

 

Koffie - Thee bij de Twentse Boerin

Even de tocht onderbreken en genieten van een kop koffie, thee, boerenijs bij de Twentse Boerin

 

 

.

Autoroute: autoroute puttentocht mb

 

  Wandelroutes:
wandel fietstocht wezel (19 km)
Wandeltocht Vier heuvelen-schipbeek route (22 km)
Wandeltocht Stokkum – Markelo (18 km)
Wandeltocht Kastelen Diepenheim (17 km)   foto’s

Wandeltocht De Herikerberg – De Hulpe – Markelo (18 km)
Wandeltocht De Herikerberg – De Hulpe (8 km)
Wandeltocht De Borkeld (10 -18 km)

 

Fietsroutes
Fietstocht De Borkeld (30 km)
Fietstocht De Borkeld – Friezenberg (35 km)
Fietstocht Hof van Twente (45 km)
Fietstocht Twente – Achterhoek (45 km)
Fietstocht Twente – Salland (50 km)