Voor meer informatie 0547-260319
  • Posted: 8th nov 2017
  • Tags: Blog
  • Comments: 0

Ontbijten tussen de Koeien, hoe leuk is dat!

Ontbijten tussen de koeien,  hoe leuk is dat. De leerlingen van groep 3 van de Basisschool De Zwaluw uit Markelo hebben vanochtend samen met de koeien genoten van een gezond ontbijt met melk, kaas, brood, fruit… en voor de koeien heerlijke kuilgras gemengd met mais.
Dit in het kader van Nationaal School Ontbijt en wordt mogelijk gemaakt door het platform Boerderij Educatie Nederland, zie boerderij educatie

De kinderen kwamen om 9.00 uur enthousiast op de boerderij aan met de juffen. De tafels en stoelen stonden op de voergang in de stal en zij konden meteen aanschuiven. De koeien keken nieuwsgierig toe. Af en toe probeerde een koe een graantje mee te pikken door haar tong uit te steken, maar helaas voor de koe. Zij kon er net niet bij.

De kinderen hebben volop genoten van het ontbijt en zij konden direct zien waar het voedsel vandaan komt.
Ik heb een korte rondleiding gegeven over de boerderij maar vooral de kinderen zelf laten beleven. De kinderen mochten de kalfjes brokjes geven, stro in het hok doen bij het jongste kalfjes, kalfjes borstelen, water geven. Voor degene die dat durfde, lieten de kalfjes op hun vingers sabbelen, lieten de koeien hun hand aflikken of gaven de koeien een dikke knuffel.

Als afsluiting mochten zij nog even op de trekker. Uiteraard werd er een leuke klassenfoto gemaakt met de juf erbij.

Fotostudio Markelo was ook aanwezig livevideo      

Foto’s volgen

Leuke uitzending: Nieuwe Oogst TV  <a href= https://www.nieuweoogst.nu/nieuws/2017/11/08/tv-schoolontbijt-tussen-de-koeien-in-markelo?utm_source=nieuwsbrief&utm_medium=email&utm_campaign=nieuwsbrief-08-11-2017 <a/>