Voor meer informatie 0547-260319

Boerderij Educatie

Boerderij Educatie bij de Twentse Boerin.

De koeien en kinderen zijn nieuwsgierig naar elkaar

Boerderij Educatie:  Zien, Proeven en Beleven op een echte boerderij!

De koeien zijn net zo nieuwsgierig en enthousiast als kinderen. Wij laten graag ze met elkaar kennismaken door zien, proeven en beleven tijdens de boerderij les. De thema’s die aan de orde  kunnen komen zijn duurzaamheid, gezondheid en voeding, mens en natuur,  samenwerken, milieu en reken en meten.

Om een indruk te krijgen: Boerderij Beleving.

Kom met een groep kinderen  naar de boerderij van  de Twentse Boerin en haar koeien en weet waar de melk echt vandaan komt. De koeien zijn zeer enthousiast en willen jullie graag ontvangen om kennis te maken.  De koeien produceren de lekkerste melk voor Friesland Campina.  Zij maken daar o.a. kaas, yoghurt, boter, vla.

Wij ontvangen het gehele jaar kinderen op onze boerderij  om te laten zien, proeven, beleven en DOEN!  Weet waar de melk echt  vandaan komt. De boerderijles duurt ca. 2 uur en de financiële bijdrage die wij hiervoor vragen is € 185,00 inclusief een proeverij en les materiaal.   U kunt ook deelnemen aan het project Jong Leren Eten  en de voucher gebruiken.

Lunchen tussen de koeien? Ja, natuurlijk kan dat. Lunchen tussen de koeien is een Beleving.

 

Smaaklessen voor de Basisschool  Eten ontdekken met al je zintuigen.

Smaaklessen is het lesprogramma over eten voor groep 1 tot en met 8 van de basisschool. Het beleven van voedsel staat centraal. Door te proeven, voelen, horen, ruiken en kijken, verkennen kinderen hun eten. Door Smaaklessen krijgen kinderen flink wat kennis over eten en ervaring met gezond en duurzaam kiezen.  Als afsluiting van de smaaklessen, is een boerderijles  zeer geschikt voor de kinderen.

 

Gratis met klas  groep 7/8 , groep 5/6 en nu ook met groep 3/4 naar een boerderij.

Zuivelnl is de ketenorganisatie van de Nederlandse zuivelsector. Elk jaar organiseren wij voor Zuivelnl educatielessen op onze melkveehouderij. Op de boerderij kunnen de leerlingen zien en ervaren waar melk nu eigenlijk écht vandaan komt. Hoe werkt het? De school komt met de groep 7/8 met de fiets of eigen vervoer naar onze boerderij. De eventuele kosten om bij de boerderij te komen zijn voor rekening van de school. ZuivelNL betaalt deze boerderijles.

Hou rekening bij het plannen van een les met vakantieperiodes, evenementen, studie- of adv dagen. Wanneer een les al ingepland is, zijn we helaas genoodzaakt bij wijziging of annulering een bedrag van € 50 in rekening te brengen.

Op de boerderij

De kinderen krijgen in ongeveer twee uur een  korte rondleiding langs ‘de koetjes en de kalfjes’ en de weg van de melk (van gras tot glas). Een vervolgens gaan ze aan het “werk”.  Kalfjes voeren en knuffelen, een opdrachtjes doen in groepjes. Als je bent geslaagd, krijg je een Boerderij Bewijs. Voor een goedlopende boerderijles 35 het maximum aantal leerlingen.

Boerderij Educatie voor basisscholen bij de Twentse Boerin.

De koeien maken graag kennis met de leerlingen.

Graag per 4/6 leerlingen een begeleider.  Bij speciaal onderwijs ligt de grens bij 12 leerlingen.

Voorbereiding van de boerderijles

Voor groep 7-8  en 5/6 heeft ZuivelNL het leerlingenmagazine ‘Natuurlijk Zuivel’ ontwikkeld. Met quizjes, puzzels en invulopdrachten wordt geleerd waarom melk past binnen een gezond voedingspatroon en hoe het leven er op een boerderij uitziet. Voor docenten is er een handleiding beschikbaar met opdrachten om de zuivelsector in de klas te behandelen. Het lesmateriaal wordt ruim een week voor de excursiedatum op school afgeleverd. Sinds kort zijn er ook digibord opdrachten beschikbaar die naast het bestaande lesmateriaal over zuivel kunnen worden ingezet.

Kijk snel op www.zuivelonline.nl/onderwijs/groep-7-8/ en ga aan de slag!

Wanneer en tijden

De educatielessen op onze boerderij vinden plaats voorjaar maart tot en met juni  en  september tot en met  november. Bij een les in de ochtend worden jullie rond 09.30 uur op onze boerderij verwacht en zijn jullie rond 12.00 uur terug op school. Bij een les in de middag verwachten wij jullie rond 12.30 uur en zijn jullie rond 15.00 uur terug op school.

Wij zijn gecertificeerd als educatieboerin aangesloten bij boerderij educatie Nederland.

 

 

met de klas naar de boerderij

Enthousiaste leerlingen hebben een collage gemaakt.