Voor meer informatie 0547-260319

Boerderij Educuatie: kom met je klas naar de boerderij

Boerderij bezoek

Kom met je klas naar de boerderij van  de Twentse Boerin en haar koeien en weet waar de melk echt vandaan komt. De koeien zijn zeer enthousiast en willen jullie graag ontvangen om kennis te maken.   De koeien produceren de lekkerste melk voor Friesland Campina.  Zij maken daar o.a. kaas, yoghurt, vla en nog veel meer producten van.

Wij ontvangen het gehele jaar alle klassen op onze boerderij  om te laten zien, proeven, beleven en DOEN!  Weet waar de melk echt  vandaan komt. De boerderijles duurt ca. 2 uur en de financiële bijdrage die wij hiervoor vragen is €185,00 inclusief een proeverij en les materiaal.

 

Gratis met klas  groep 7/8 , groep 5/6 en nu ook met groep 3/4 naar een boerderij in de buurt!

Zuivelnl is de ketenorganisatie van de Nederlandse zuivelsector. Elk jaar organiseren wij voor Zuivelnl educatielessen op onze melkveehouderij. Op de boerderij kunnen de leerlingen zien en ervaren waar melk nu eigenlijk écht vandaan komt. Hoe werkt het? De school komt met de groep 7/8 met de fiets of eigen vervoer naar onze boerderij. De eventuele kosten om bij de boerderij te komen zijn voor rekening van de school. ZuivelNL betaalt deze boerderijles.

Hou rekening bij het plannen van een les met vakantieperiodes, evenementen, studie- of adv dagen. Wanneer een les al ingepland is, zijn we helaas genoodzaakt bij wijziging of annulering een bedrag van € 50 in rekening te brengen.

Op de boerderij

De kinderen krijgen in ongeveer twee uur een  korte rondleiding langs ‘de koetjes en de kalfjes’ en de weg van de melk (van gras tot glas). Een vervolgens gaan ze aan het “werk”.  Kalfjes voeren en knuffelen, een opdrachtjes doen in groepjes. Als je bent geslaagd, krijg je een Boerderij Bewijs. Voor een goedlopende boerderijles 35 het maximum aantal
leerlingen. Graag per 4/6 leerlingen een begeleider.  Bij speciaal onderwijs ligt de grens bij 12 leerlingen.

Voorbereiding van de boerderijles

Voor groep 7-8  en 5/6 heeft ZuivelNL het leerlingenmagazine ‘Natuurlijk Zuivel’ ontwikkeld. Met quizjes, puzzels en invulopdrachten wordt geleerd waarom melk past binnen een gezond voedingspatroon en hoe het leven er op een boerderij uitziet. Voor docenten is er een handleiding beschikbaar met opdrachten om de zuivelsector in de klas te behandelen. Het lesmateriaal wordt ruim een week voor de excursiedatum op school afgeleverd. Sinds kort zijn er ook digibord opdrachten beschikbaar die naast het bestaande lesmateriaal over zuivel kunnen worden ingezet.

Kijk snel op www.zuivelonline.nl/onderwijs/groep-7-8/ en ga aan de slag!

Wanneer en tijden

met de klas naar de boerderij

Gezellig even babbelen met het jongste kalfje.

De educatielessen op onze boerderij vinden plaats voorjaar april – juni 2017 en najaar 15 september tot 15 november. Bij een les in de ochtend worden jullie rond 09.30 uur op onze boerderij verwacht en zijn jullie rond 12.00 uur terug op school. Bij een les in de middag verwachten wij jullie rond 12.30 uur en zijn jullie rond 15.00 uur terug op school.

Wij zijn aangesloten bij boerderij educatie Nederland.

 

 

met de klas naar de boerderij

Enthousiaste leerlingen hebben een collage gemaakt.